Projekt címe: Termékfejlesztés és telephelyfejlesztés a Plasticor Kft.-nél

Feltételesen vissza nem térítendő támogatás összege: 135 050 344 Ft

Támogatás mértéke: 40 %

Projekt azonosító száma: GINOP_PLUSZ-1.1.2-21-2022-00082

A projekt tartalmának bemutatása:

A fröccsöntő géppark hatékony működéséhez elengedhetetlen a korszerű, megfelelő számú segédberendezés.  A beruházásnak köszönhetően beszerzésre kerül többek között: függőleges csigás keverő berendezések, szerszámtemperálók, különböző méretű szárazlevegős szárítók. A beszállítókkal szembeni szigorú minőségi követelmények és költséghatékonysági elvárások nélkülözhetetlenné teszik ezen eszközök használatát.

Az elektromos-üzemű targoncák beszerzésének igénye az emelkedő volumenű, fokozódó termelési tevékenység eredményesebb kiszolgálása, a raktári kapacitások hatékonyabb kihasználása és optimalizálása érdekében merült fel. A beruházás lehetővé teszi a várakozási idők megszűntetését, a termelési tevékenység zökkenőmentességét.

A termelési volumen növekedése magával vonja a gyártási műveletekből visszamaradó anyagok (engusz), de akár a selejt darabok mennyiségének megemelkedését is. A rendelkezésre álló, kis kapacitású, jelentős emberi erőforrást igénybe vevő berendezés már jelenleg sem alkalmas az igények kielégítésére.  A kiválasztott darálógép megoldja ezen problémákat.

A fokozandó gyártásbiztonság érdekében szükségessé vált a rendelkezésre álló kompresszor-állomány növelése, amely eszköz a termelés sűrített levegővel való ellátását hivatott biztosítani. A megfelelő technológiai ellátottsági szint biztosításához – szükség van további berendezés beszerzésére.

A fejlesztés eredményeként beszerzésre kerül továbbá egy 80 t záróerejű fröccsöntőgép integrált robottal, illetve kettő 50 t záróerejű fröccsöntőgép. A beszerzendő eszközök a gyártási pontosságuk által, illetve a fröccsöntési folyamat tökéletes megismételhetőségének biztosításával támogatják a gyártási veszteségek minimalizálását, energiahatékonyságukkal az energiaár- érzékenységet is csökkenteni képesek.

A projekt tartalmaz K+F megvalósítást is. Célja a robotizált gyártórendszerekkel kapcsolatban felmerülő tárolási és anyagtovábbítási probléma megvalósítása.

A géppark üzemeltetése energiaigényes, ezért a Kft. megújuló energiaforrással (napelemes rendszer, a napelem táblák összteljesítménye 49,610 kWp) történő részbeni kiváltása egyértelműen csökkenti a gyártási energiaköltségeket, hozzájárulva a gazdaságosság hatékonyságához és károsanyag-kibocsátás csökkenéséhez.

Továbbá a projekt keretében megvalósul infrastrukturális beruházás is. A jelenlegi tűzjelző rendszer a vállalat növekedését követve több részletben, szakaszosan került kiépítésre, amelynek nagy hátránya, hogy külön központok kerültek felhelyezésre, ezáltal nehezebb és egyúttal időigényesebb megállapítani, hogy pontosan melyik épületben jelez a rendszer. A fokozottabb személy- és vagyonvédelem is megköveteli, hogy a jelenlegi rendszert korszerűbbre cseréljük.

A vállalat hatékony működéséhez elengedhetetlen a korszerű IT eszközpark, A beruházásnak köszönhetően beszerzésre kerül többek között 15 darab Notebook, 5 darab asztali számítógép monitorral, szünetmentes tápegység, nyomtató.

LÉPJEN KAPCSOLATBA VELÜNK!

Ha felkeltettük érdeklődését, ne habozzon felveni velünk a kapcsolatot! Legyen szó akár szolgáltatásainkról, termékeinkről, kollégáink részletes tájékoztatást adnak Önnek!

Ingyenes ajánlatkérés